Gå til hovedindhold

Venøvej 9

Velkommen til Venøvej 9. Hos os tør vi godt tænke ud af boksen; bryde med traditionerne, og i stedet byde ind med nye pædagogiske ideer og rammer.

  • Læs op

Indhold

    Derfor er vores institution totalintegreret. Det betyder, at Magda på 11 måneder kan få en morgenhilsen af både Lucas på tre et halvt år og Jasmin på fem, når hun møder ind i sin stue om morgenen. Det betyder en stor pædagogisk årvågenhed på både gruppernes sammensætning og den pædagogiske hverdag, der skal bygges op om børnene.

    Vores børn lærer meget af hinanden. Ikke kun de små af de store. Vi kan også se, at vores store børn lærer af de små. Langt de fleste børn har en intuitiv forståelse af de mindre børns sårbarhed, og er naturligt indstillede på varsomhed. Samværet udvikler empatien, og skaber daglige rum for følelsesmæssig indlevelse blandt både store og små.

    Sideløbende med stueinddelingen har vi fra tirsdag til torsdag børnene opdelt i alderssvarende grupper, hvor vi målretter de pædagogiske aktiviteter aldersgrupperne.

     

    Sådan ser her ud

    På Venøvej 9 bruger vi hver dag udelivet som et pædagogisk værktøj. Hvad enten det er på vores dejlige legeplads eller i nærområdet, som er rigt på grønne områder. Her sanser vi verden, og børnene udvikles gennem udforskning, opdagelser og dialog.

    Vi er meget glade for og stolte over vores hus og legeplads, så vi vil meget gerne vise det frem. Ring til den pædagogiske leder og kom selv og kig.

    Forrige Næste

    På Venøvej 9 er vi ni voksne - otte pædagogiske medarbejdere og en pædagogisk leder. Vi har plads til 51 børn fordelt på tre stuer.

    Alle børnene på hos os skal mærke glæden ved venskaber. At de er en afgørende og uundværlig del af et fællesskab, som de voksne værner om gennem relationsarbejdet.

    Arbejdet med at støtte op om gode relationer er en hjørnesten i vores pædagogik. Vi ser det enkelte barn nøjagtig som det er, og sætter den pædagogiske kurs herudfra.

    Dagsrytmen er tilpasset vores børnegruppe.

    I en hverdag, hvor trivsel og udvikling skal gå hånd i hånd, så er det vigtigt, at børnene har god, sund og nærende mad i maven. På Venøvej 9 spiser vi overvejende hjemmelavet mad,

    Vores dygtige køkkendame Helle sørger for, at børnene får varm, overvejende økologisk mad to til tre gange om ugen. Mad, de selv er med til at lave. På den måde skaber vi et hus, hvor duften af hjemmelavet mad kan sprede sig, og sætte sig som positive erindringer hos børnene. Og vække spørgsmålet ”Hvad skal vi have i dag, Helle?”

    Mad er sanseligt, og børn oplever mad med alle sanserne. På Venøvej 9 har børnene mulighed for at føle, se, røre og smage maden og råvarerne.

    Vi kombinerer også udeliv med madlavning, og laver jævnligt mad over bål i vores have. Her hjælper børnene med at lave pasta med kødsovs, pandekager og meget andet.

    Desuden har vi opbygget vores have, som en overvejende spiselig have med frugtbuske, krydderurter og grøntsager.

    Vi har altid morgenmad fremme til de tidligste børn indtil kl. 7.30.

    Vi stemmer om det

    Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

    Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

    Vi er sammen om at gøre barnets hverdag i institution så god som overhovedet mulig. Et godt samarbejde mellem forældre og medarbejdere er det vigtigste udgangspunkt for barnets positive oplevelse af at gå i vuggestue eller børnehave.

    Vi har ingen faste regler for indkøring af et barn i vores institution. Vi møder jer og barnet med åbenhed. Når jeres barn starter i Venøvej 9, så følger vi barnet nøje, og tilpasser indkøringen det enkelte barn. Vi kombinerer jeres dybe kendskab til barnet med vores pædagogiske, faglige viden.

    Vi tager os tid til nærværet og dialogen med jer om morgenen og om eftermiddagen. Når I afleverer og henter. Er der noget vi bør vide? Er der en lille historie, der skal deles? Har I - eller vi - noget på hjerte?

    Ved spørgsmål og tvivl, skal I altid henvende jer til pædagogen på stuen eller den pædagogiske leder.

    Forældresamtaler

    Efter tre måneder afholder vi samtale med jer om barnets første tid på Venøvej 9. Herefter samtaler når barnet fylder 3, 4 og 5 år. Samtalerne er baseret på vores viden fra dagligdagen og dialogen med jer. Har I behov for en samtale på andre tidpunkter end de nævnte, kan I altid få det.

    Forældrerådet

    Vi er glade for vores vigtige samarbejde med forældrerådet, som er med til at lægge de overordnede retningslinjer og kommer med ideer til institutionens hverdag. Der er valg til forældrerådet en gang om året i august.

    Få indflydelse på hverdagen

    I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

    Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

    Børnenes udvikling og trivsel er kerneopgaver i det pædagogiske arbejde. Det er vores fokus, og vi løser opgaverne med nærvær, opmærksomhed og med øjnene på det enkelte barn. 

    Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

    Venøvej 9

    Venøvej 9, 8381 Tilst

    Telefon: 87 13 83 72

    Pædagogisk leder 

    Tom Wegner

    Venøvej 9



    Venøvej 9, 8381 Tilst

    Telefon: 41 87 37 90

    E-mail: towe@aarhus.dk

    Stuerne på Venøvej 9

    Venøvej 9: 41 85 83 21
    Solsikken: 41 85 83 24
    Valmuen: 41 85 83 23
    Mælkebøtten: 41 85 92 80

    Sidst opdateret: 8. januar 2024