Vi har i Bulderby ikke så mange planer. Vi arbejder ikke med skemaer og månedsplaner – vores dagligdag tager altid afsæt i hvad vi tænker børnene har lyst til og brug for , og hvad de voksne tænker kunne være spændende at lave. Vi tror på at både børn og voksne trives bedst i et frit og rummeligt miljø med gode venner og kærlige og omsorgsfulde voksne.

Det er vigtigt for os, at alle børn får de bedste muligheder for at blive trygge, udvikle sig og have et rigtig godt liv her hos os. Derfor har vi en individuel tilgang til alle børn og forældre, men vi glemmer aldrig at vi alle er en del af et stort fællesskab. I Bulderby vægter vi nærvær og de gode relationer. Det betyder i det daglige at vi altid har tid til at tage os af børn som har brug for lidt ekstra hjælp til at blive klar til at erobre verden og blive en del af fællesskabet. Vi har altid tid til en krammer og til at holde i hånd. Vi vil gerne være en forlængelse af familien, og det næstbedste sted at være, når mor og far skal på arbejde.

Børnehuset Bulderby modtager børn fra 0-6 år. Vi har taget navn efter Astrid Lindgrens berømte børnebog. Den barndom som børnene i disse bøger har – en ubekymret barndom med plads til betydningsfulde venskaber og til den uforstyrrede leg, og hvor det at være barn er betydningsfuldt i sig selv – det vil vi gerne stræbe efter at børnene i Børnehuset Bulderby skal opleve. Bulderby er et åbent hus, hvor børnene kan gå på besøg på de andre stuer for at besøge søskende og venner, og for at være sammen med de voksne der laver noget, som barnet finder spændende. I Bulderby har vi ikke så mange planer og ting vi gør på bestemte tidspunkter. Vi tror at både børn og voksne har godt af en hverdag, hvor der er plads til skøre indfald og spontane aktiviteter. Det betyder at vi i høj grad arbejder ud fra at lave det som interesserer børnegruppen ligenu – vi griber deres ideer og ønsker og forsøger at gøre dem til virkelighed, og vi kommer som voksne med indspil til børnene, som gør at de kan bringe legen til nye højder

Vi har gode faciliteter inde – alrum, gymnastiksal, og stuer.  Ude har vi en fantastisk legeplads med snedker værksted, fodboldbane, udeinstumenter, urtehave og et kuperet terræn, der give mulighed for motoriske udfoldelser i verdensklasse. Vi har et fint lokal-område som ofte er mål for ture, og der er ikke langt til sø og skov, og til bjergbestigning på Hasle bakker.

Billeder og tekst kan fortælle meget, men vil du have den fulde oplevelse af hvad Bulderby er, vil du vide hvad vi står eller vil du bare se giraffen – så kig forbi. Vil du være sikker på at vi har tid til at snakke med dig, må du meget gerne ringe og aftale tid for et besøg. Du kan også tage et kig i vores ugebrevsarkiv, hvor information og historier fra livet i Bulderby ugebrev – nyt om alting

Skriv 8-10 linjer om mad og måltider i afdelingen.

 • Har I madordning?
 • Hvordan gør I?
 • Hvad gør I for at skabe en god stemning om måltiderne?
 • Hvad anbefaler I?

Hvis I har madordning skal der linkes til jeres fødevaresmiley (søg afdelingen frem på findsmiley.dk og kopier linket derfra). Det er lovpligtigt.

Brug dette billede (klik på billedet og klik på lænken i menuen for at indsætte det kopierede link til jeres smiley).

Vi stemmer om det

Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

Vores fornemmeste opgave er at samarbejde med jer om det fælles fokus at sikre jeres barn den bedst mulige udvikling i samspil med andre børn. For at vi kan det, kræver det åbenhed og tillid fra både jer og os. I skal have tillid til at vi vil jer og jeres barn det bedste, og I skal være åbne omkring at indgå i dialog med personalet omkring de bekymringer i evt. måtte have omkring jeres barn.

Forældrerådet har sammen med personalet udarbejdet nedenstående retningslinjer for “Det gode samarbejde – et fællesansvar”

Personalet forventer:

 • at I kommer til os, når der er noget I er usikre på omkring jeres barn, eller de andre børn
 • at I tager aktivt del i det der foregår i institutionen, tager stilling til opslag og beskeder, og får afleveret tilmeldinger, deltager i arrangementer og holder jer orienteret i nyhedsbrev.
 • at I deler jeres barns sorger og glæder med os – så vi ved hvis der er noget vi skal være specielt opmærksomme på.
 • at I kommer til os med det der frustrerer jer, og at utilfredshed bliver bragt på banen i en ordentlig tone.

I kan til gengæld forvente et personale, der

 • er fagligt velfunderet, engageret og som brænder for at arbejde med jeres barn
 • har tid til at tale med jer, om det der bekymrer jer
 • henvender sig til jer, hvis vi er bekymrede for jeres barns udvikling
 • deler store og små oplevelser vi har med jeres barn, med jer

 

 

Børnenes udvikling og trivsel er kerneopgaver i det pædagogiske arbejde. Det er vores fokus, og vi løser opgaverne med nærvær, opmærksomhed og med øjnene på det enkelte barn. 

Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

Kom bare forbi…..

Børnehuset Bulderby
Jernaldervej 288
8210 Århus V
Telefon: 2384 4677
Mail:sosis@aarhus.dk

Bulderby er beliggende i Århus v, og bus nr. 3a stopper lige uden for døren, sådan næsten.

Er du interesseret i at besøge Bulderby, er du meget velkommen, men ring venligst og aftal tid først, så er vi sikre på at have tid når du kommer.